ZABRINJAVAJUĆI DISKRIMINACIJSKI INTERNETSKI MOBING NAD AUSTRIJSKOM MINISTRICOM

Tekst: B. D.

Foto: Reuters

Austrijska ministrica Alma Zadić, prva imigrantica koja je postala ministricom u Austriji, nakon što je s roditeljima pobjegla pred ratom u BiH dobila je preko 25 tisuća uvredljivih poruka na internetu otkako je preuzela dužnost Vladi Republike Austrije u siječnju 2020. Većina objavljenih poruka su seksističke, protuimigrantske ili protumuslimanske prirode. Također je primila prijetnje smrću i stoga je pod danonoćnom policijskom zaštitom. Na početku njenog mandata su uvredljive i prijeteće poruke stizale s desnice, no kad je objavila da nije muslimanka nego ateistica uslijedile su i uvrede s promuslimanskih krugova.

Austrijska ministrica Alma Zadić je istaknula da su brojni Austrijanci suočeni s mobingom na internetu zbog svog roda, stranih korijena ili vjere. Zadić je u svom obraćanju medijima izjavila da radi na mjerama koje bi žrtvama dale bolju pravnu zaštitu i pozvala društvene medije na odgovornost kada se radi o prijavi poruka kojima se krši zakon.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon