ZABORAVLJENO SRCE AFRIKE – NA SVEUČILIŠTU U ZADRU ODRŽANO ZANIMLJIVO PREDAVANJE O KONGU

Tekst: Panopticum

Foto: HGD Zadar

U srijedu, 18. siječnja 2023., u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Hrvatsko geografsko društvo – Zadar i Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru organizirali su zanimljivo predavanje Hrvoja Ivančića pod nazivom “Kongo, Sjeverni Kivu – zaboravljeno srce Afrike”.

Podsjetimo, nagrađivana novinska reportaža “Sjeverni Kivu: Zaboravljeno srce Afrike”, na predavanju je bila proširena autentičnim videosnimkama pa je tako publika imala priliku vidjeti kako se živi u gradovima Butembo i Beni, kako izgleda vojni logor u kojem su većina vojnika dječaci od šesnaest godina i što o svemu kaže hrvatski fratar koji već 45 godina živi u Kongu.

Hrvoje Ivančić je kao reporter i globtroter tijekom desetogodišnjeg lutanja Afrikom i Bliskim istokom svojim novinarskim perom i fotografskim aparatom ovjekovječio mnoge zanimljivosti podneblja i ljude koje je susretao. Iz tog iscrpnog istraživanja nastao je putopis Iza Mjesečevih planina. Uz to, Ivančić je autor putopisa Dunavski blues, Samsara – put na Istok i Za’atar: priče s Bliskog istoka. Isto tako autor je dokumentarnih reportaža te nekoliko slikovnica za djecu. Trenutno najviše surađuje s Večernjim listom, portalom Lupiga i Trećim programom Hrvatskog radija. Ivančić je, između ostalog, dobitnik nagrade Fr-Ma-Fu za najbolju reportažu u 2021. godini.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon