ZABILJEŽENA DVA ISTOVREMENA POTRESA NA DIJAMETRALNIM STRANAMA HRVATSKE

Tekst: Panopticum

Foto: PMF

Dva potresa zabilježili su u subotu, 6. studenog 2021. u ranim jutarnji satima seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske, jedan na otoku Hvaru, drugi na području Petrinje. Prema službenom priopćenju Seizmološke službe RH nijedan od dva potresa nije izazvao značajniju materijalnu štetu.

Naime, prvo podrhtavanje tla je registrirano na otoku Hvaru u 2 sata i 2 minute gdje je zabilježen umjeren potres s epicentrom 12 km jugoistočno od Makarske blizu Selca. Magnituda potresa iznosila je 3.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na IV stupnja EMS ljestvice.

Dva sata kasnije, odnosno u 4 sata i 14 minuta uslijedio je i potres na Banovini s epicentrom kod Vratečkog 11 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stupnja EMS ljestvice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon