ZABILJEŽEN UMJEREN POTRES NEDALEKO OD ZONE GRAĐENJA PELJEŠKOG MOSTA

Tekst: R. F.

Foto: EMSC/Livecamcroatia

U četvrtak, 15. travnja 2021. godine u 00 sati i 40 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom 6 km jugozapadno od Stona. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba RH. Zona posljednjeg potresa udaljena je oko 50-tak km zračne linije od gradilišta novog pelješkog mosta.

Podsjetimo, Pelješki most je dugačak 2404 metra, na njemu je predviđena po jedna vozna i jedna zaustavna traka u svakom smjeru, a moći će izdržati i potrese do devet stupnjeva po Richteru. Osim toga, na mostu je predviđena i zaštita od strujanja zraka kako ne bi dolazilo do zatvaranja prometa bez obzira na smjer puhanja vjetra.

Neposredno prije potresa kod Stona prethodio je slab potres s epicentrom kod Pokupskog. Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice, objavila je Sizmološka služba.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon