ZA VRIJEME BLAGDANA POMORSKA POLICIJA NA KVARNERU PROVODILA POSEBNI NADZOR PLOVILA

Tekst: Panopticum

Foto: EmergenSea

Za vrijeme produženog vikenda i blagdana Velike gospe u vremenskom razdoblju od 13. do 15 kolovoza 2022. policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili su posebni nadzor u cilju veće sigurnosti na moru. U akvatoriju otoka Krka, Lošinja i Raba zatekli su u počinjenju prekršaja 23 strana državljana u upravljanju brodicama. Riječ je o jedanaest državljana Njemačke, pet državljana Italije, po dva državljana Austrije i Nizozemske te po jednom državljaninu Belgije, Mađarske i Slovenije koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Pomorski policajci sankcionirali su ih preventivno novčanim kaznama zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakona. Kako navode iz MUP-a RH. pomorska policija će i nadalje provoditi mjere nadzora i druge radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru u akvatoriju Hrvatskog primorja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon