ZORICA GREGURIĆ: “NON BIS IN IDEM”

Povodom odbačaja kaznene prijave DORH-a, podnesene protiv nekadašnje ekipe iz, i oko HAVC-a, uključujući i aktualnu ministricu kulture RH – inače duboko povezanu sa strukturama iz ZAMP-a, donosimo komentar Zorice Gregurić objavljen na njenom mrežnom profilu u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. Sudeći prema njenom komentaru, teško se oteti dojmu s mogućem potpitanjem – Hoće li medicinska sestra, kako ju je posprdno javno oslovljavao bivši ravnatelj HAVC-a, ipak doći glave Hrvoja Hribara i još ponekog iz njegova okruženja?

“NE BIS IN IDEM – O ISTOME NE DVAPUT” NE VRIJEDI ZA KAZNENE PRIJAVE!

Tekst: Zorica Gregurić

Foto: Vidra/Crne Mambe

Blagodati demokracije na hrvatski način. DORH objavljuje odbačaj kaznenih prijava prije nego li je to rješenje dostavio Koordinaciji, Jutarnji “poštujući” pravila struke objavljuje vijest i kontaktira sve osim podnositelja kaznenih (vrlo profesionalno, čak ni šund novine tako ne rade). Sugovornici vrlo zanimljivo redom prelaze preko činjenice koju je u nastavku priopćenja objavio DORH, kako su kažnjiva djela ipak počinjena kao i prvi put, samo što za razliku od prvog puta kada su nadležne institucije pa i Ministarstvo kulture odnosno gospođa Obuljen-Koržinek morali reagirati i zaštiti državu, a to ipak nisu učinili – mi hrvatski branitelji to hoćemo.

NARUŠEN UGLED RH

U Hrvatskoj je mnogo toga nakaradno postavljeno npr. za kazneno djelo protiv ugleda Hrvatske zapriječena kazna zatvora je do jedne godine, dok za zlouporabu čeka ili platne kartice tri godine. Sramotno je koliko se malo drži do ugleda Hrvatske. Sramotno je također kako taj ugled narušavaju upravo filmski uradci koji se plaćaju javnim novcem i koji se i dalje prikazuju po raznoraznim festivalima diljem svijeta.

MINISTRICA SE PRAVI GRBAVA

Kako stoji na početku teksta “Ne bis idem – O istom ne dvaput” ne vrijedi za kaznene prijave! Podnijet ćemo ih opet. Država jest oštećena, kaznena djela jesu počinjena, a počinitelji, vrijeme i mjesto poznati. Svi uvjeti jesu ispunjeni i mi nećemo odustati bez obzira na trenutnu političku situaciju, ta neće ni ovo trajati zauvijek. Narodu je puna kapa kriminalaca koji slobodno “mažnjavaju” i okorištavaju se javnim novcem, a potom prstom upiru u one koji su ih razotkrili. Nas hrvatske branitelje koji nikada nećemo dopustiti da se blati Domovinski rat i šteti hrvatskoj državi koju smo stvarali, Hribar je prije tri godine “častio” raznim izrazima, a sada pokušava projicirati vlastite čine na nas i to jako traljavo i neuvjerljivo. Zna se tko se okoristio javnim novcem, na njegovu žalost sve izlazi na vidjelo. Ministrica Obuljen-Koržinek očito ne zna što joj je sve posao (bar tako prozilazi iz navoda u objavljenom tekstu), jer sukladno Zakonu to je i nadzor nad financijama.

ISTINA JE VODA DUBOKA

Dakle, nastavljamo dalje – dokazi su neosporni i nepobitni!
Unatoč i usprkos medijskoj hajci koju predvodi, ni Hrvoje Hribar ni ministrica Obuljen ne mogu pobjeći od činjenice kako i u jednom i u drugom priopćenju DORH-a stoji da postoje kažnjiva djela koja se ne gone po službenoj dužnosti. No DORH mora znati da svako kažnjivo djelo kojim je oštećena država, a u ovom slučaju to jest slučaj, JEST kazneno djelo koje se mora goniti po službenoj dužnosti.

Stoga ne nadajte se kako je kraj – tek je početak. Kako kaže stara narodna “Istina je voda duboka”, istinu ćemo dokučiti, istina će pobijediti jer pobijedila je svaki put.. i sada će!

POZIV DNEVNOM LISTU NA ISPRAVAK NOVINSKOG ČLANKA

No, zabrinjavajuće je što javno glasilo u ovom slučaju Jutarnji list već drugi put, a sada možemo reći namjerno obmanjuje javnost kada uskraćuje cjelovitu informaciju. Naime u tekstu piše da “ne proizlazi kaznena odgovornost njegova bivšega ravnatelja Hrvoja Hribara..”a svjesno i namjerno se izostavlja dio koji sadrži priopćenje DORH-a, a to je “koje se progoni po službenoj dužnosti”. To isto čine i bivši Hrvoje Hribar i sadašnja Obuljen-Koržinek. Pozivamo Jutarnji list da poštujući etiku profesionalnog novinarstva, poštuje Zakon o medijima te pruža hrvatskoj javnosti istinite, točne i potpune informacije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon