WTA MAKARSKA 2022. U SLUŽBI PROMOCIJE HRVATSKOG TURIZMA

Tekst: A. Radoš

Foto: K. Clémen

Teniski turnir WTA Makarska Open 2022. ove je godine pratilo putem elektroničkih medija preko 2,2 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta. Riječ je o dugoročnoj promociji Makarske kao turističke i sportske destinacije i prepoznatljivog dalmatinskog grada.

Naime, završnicu turnira u Makarskoj preuzelo je 15 poznatih televizijskih kuća kao što su BeIN Sports, jedna od najvećih katarskih televizijskih kuća koja će prenositi i Svjetsko nogometno prvenstvo, London Live, TV Asahi iz Japana, Indijski Eurosport, američki FTF live, Starhub iz Singapura. Tako su zahvaljujući prijenosu HRT-a slike Makarske obišle Europu, Sjevernu Ameriku, Ujedinjeno kraljevstvo, Japan, Ujedinjene Arapske Emirate…

Osim televizijskog prijenosa o turniru su pisali i mnogi svjetski mediji, primjerice francuski L’equipe, talijanska La Gazzetta dello Sport, zatim ESPN i Live Tennis, a o rezultatima i bogatom popratnom programu turnira pisali su i gotovo svi mediji iz Hrvatske.

Podsjetimo, tijekom 16 godina održavanja u Hrvatskoj, na turniru su nastupila mnoga poznata imena ženskog tenisa, a nakon sjajnih rezultata mnoge mlade igračice nastavile su nizati uspjehe, pa se tako i ovogodišnja pobjednica Jule Neimeier borila za polufinale Wimbledona.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon