WMO RASPISAO NATJEČAJ ZA NAJBOLJE METEOROLOŠKE FOTOGRAFIJE ZA KALENDAR 2022. GODINE

Tekst: Panopticum

Foto: WMO

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) sa sjedištem u Ženevi raspisala je natječaj za najbolje meteorološke fotografije koje će  biti uvrštene godišnji kalendar za 2022. godinu. Tema ovogodišnjeg natječaja je u skladu s trenutnim vremenskim prilikama: “Rano upozorenje i djelovanje. Hidrometeorološke i klimatske informacije za smanjenje rizika od katastrofa”.

Fotografski radovi prijavljuju se direktno na internetskim stranicama WMO-a, a natječaj je otvoren do 15. rujna 2021. godine. Rezultati će biti objavljeni 16. listopada 2021. na mrežnim stranicama WMO-a.

Kao i prijašnjih godina WMO na natječaju očekuje visokokvalitetne umjetničke fotografije koje dočaravaju zadivljujuću ljepotu i snagu vremena i našeg okoliša te fotografije povezane s ovogodišnjom temom natječaja. Prilikom odabira WMO će paziti na geografsku zastupljenost svih područja na Zemlji. Bit će izabrano 13 pobjedničkih fotografija – jedna za naslovnu stranicu kalendara i po jedna za svaki mjesec.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon