WMO OBJAVIO FOTO-NATJEČAJ ZA KALENDAR 2023.

Tekst: Panopticum

Foto: WMO

Kao i prijašnjih godina i 2022. Svjetska meteorološka organizacija (WMO) sa sjedištem u Ženevi objavila je natječaj za najbolju meteorološku fotografiju za kalendar za poslovnu godinu 2023. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2022. godine, a za kalendar WMO za 2023. biti će odabrano 13 najboljih fotografija. Natječajem za najbolju meteorološku fotografiju WMO želi ukazati na važnost meteorologije te očekuje visokokvalitetne i umjetničke fotografije koje bilježe ljepotu i moć našeg prirodnog okoliša i ilustriraju zašto je rad WMO zajednice važan u zaštiti ljudi od prirodnih sila, ali i u zaštiti našeg planeta od utjecaja ljudskih aktivnosti. Autorske fotografije moraju pokazati zašto je meteorologija važna.

Kako bi sudjelovali u natječaju, potrebno je prijaviti se direktno putem WMO stranica gdje su ujedno navedeni svi detalji i uvjeti za sudjelovanje te odabir fotografija. Kod prijave fotografija potreban je kratki opis te navesti mjesto gdje je fotografija snimljena. Poveznica na natječaj nalazi se na službenim interneskim stranicama WMO. Pobjedničke fotografije, osim što će biti objavljene u WMO kalendaru za 2023. godinu, bit će dostupne i na mrežnim stranicama WMO-a.

Prispjele fotografije s natječaja također će se koristiti na proslavama 150. obljetnice međunarodne suradnje u promatranju vremena i klime koja postoji od samih početaka Međunarodne meteorološke organizacije 1878. godine. Važnost promatranja i razmjene informacija o vremenu, klimi i vodi od izuzetne su važnosti za obavljanje jedne od temeljnih zadaća nacionalnih meteoroloških i hidroloških službi i organizacija, a to je zaštita života, dobara i okoliša informacijama i upozorenjima o vremenu, klimi, klimatskim varijacijama i promjenama, vodama i zraku.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon