WARREN ZA OPOZIV TRUMPA

Tekst: B. D.

Foto: Reuters

Kako javljaju američki mediji, senatorica Elizabeth Warren, jedna od kandidatkinja demokrata za predsjedničke izbore, smatra da bi Kongres trebao početi postupak opoziva predsjednika Donalda Trumpa nakon objave Mullerovog izvješća o ruskom uplitanju u američke izbore, Naime, Elisabeth Warren je prva od većih pretendenata na nominaciju demokrata za predsjedničke izbore koja se zauzela za opoziv dan nakon objave Muellerova izvješća. Smatraju je jednom od predsjedničkih kandidata koja će se naći u završnom srazu s trenutnim predsjednika SAD.

IZVJEŠĆE NA 448 STRANICA

Nakon duge istrage o pokušaju Rusije da utječe na američke predsjedničke izbore 2016. godine, posebni izvjestitelj Robert Mueller u izvješću na 448 stranica daje jasnu sliku o tome kako je Trump pokušao omesti istragu, ali ne zaključuje da je počinio kazneno djelo ometanja pravde, iako ga niti ne oslobađa krivnje.

ŽESTOKE PROZIVKE TRUMPA

»Mueller je svojim izvješćem dao Kongresu da pokrene novu etapu«, napisala je Elizabeth Warren na Twitteru, piše agencija AFP. »Ozbiljnost nezakonitog postupanja zahtijeva od izabranih zastupnika obiju strana da ostave po strani politička stajališta i obave svoju ustavnu zadaću. To znači da Zastupnički dom treba pokrenuti postupak opoziva (Impeachement) predsjednika Sjedinjenih Država«, napisala je kako prenosi Reuters.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon