WALTER BRANI PULU – NOVO PISMO ISTARSKIH AKTIVISTA POVODOM NEZAKONITE SJEČE BOROVE ŠUME NA VALKANAMA

Tekst: Grupa građana Walter

Foto: Mikula Mali

Pulska grupa građana Walter je ponovo danas, 12. siječnja 2024. godine u jutarnjim satima kao aktivisti i građani grada Pule izašla na ulice demonstrirati pred Gradskom vijećnicom protiv sječe borove šume na Valkanama, kao jedini preostali demokratski oblik izražavanja svog nezadovoljstva. Njihovo pismo donosimo u nastavku teksta i to kako slijedi:

Grad Pula i RH vode spor oko tih čestica i sječa stabala bez izdanih dozvola od Hrvatskih šuma je protuzakonita. Ovaj Ekocid, ovu nepropisnu, bez izdanih doznaka, sječu oko 200 stabala Hrvatske šume su prijavile i policiji i nadležnim inspekcijama ali ništa se nije dogodilo! Sječa se nastavila i dalje i to osigurana zaštitarima koji su uz pancirke i vatreno oružje bili nazočni da osiguraju bespravnu sječu.

Već mjesecima, od svibnja 2023. do danas tražimo od DORH-a da štiti interese Republike Hrvatske u sporu s Gradom Pula, traženjem privremene mjere za zustavljanje svih radova, na koju se ima pravo samo temeljem činjenice da se vodi spor.

Ovim pozivamo sve aktiviste, sve organizacije, sve građane i građanke Pule kojima je dosta nezakonitih radnji na našem području da nam se pridruže. Svi oni koji se žele pridružiti građanima na terenu pišite nam na e-mail: [email protected]
Pridružite nam se u borbi protiv nezakonja!

Srdačno,
Grupa građana Walter

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon