VUČIĆEV PREDSTAVNIK U PLENKOVIĆEVOJ KOALICIJI SMJENJUJE HRVATSKOG MINISTRA?

Tekst: Panopticum

Foto: Tanjug

Čini se da je vrijeme božičnih blagdana osim vjerskih poruka vrlo izdašno i za davanje političkih poruka s osvrtom na recentne događaje. Naime, nakon što je premijer Andrej Plenković prije nekoliko dana izjavio da je obnova nakon potresa na Banovini “nestvarno spora”, tijek obnove u hrvatskim medijima komentirao je i SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Obzirom na pretenciozne političke poruke poput one “Banija je naša kuća”, koje je Milorad Pupovac davao uz potporu SPC-a odmah nakon potresa u Petrinji i Sisku, a na koje slijepa i obezglavljena hrvatska vlast nije ni trepnula, novom izjavom zastupnik SDSS-a umjesto premijera Plenkovića defacto najavljuje smjenu Ivana Paladine – ministra graditeljstva, državne imovine i prostornog uređenja u Vladi RH. Uvijena Pupovčeva izjava predstavlja direktno uplitanje u izvršnu vlast. Međutim, iako po svim poslovnim rezultatima ministar Paladina nimalo ne zaslužuje biti operativni ministar nedopustivo je da simpatizer Vučićeve politike u Republici Hrvatskoj vrši najavu smjene nekog hrvatskog ministra.

Prema neslužbenim izvorima iz vlade, zasad nije poznato kako će taj Pupovčev medijski igrokaz završiti u praksi – ili će premijer Andrej Plenković smijeniti ministra Paladinu ili će on sam dati ostavku. Osim toga, isti neslužbeni izvori iz Banskih dvora navode da je već dulje vrijeme nezadovoljan obnovom i sam ministar Paladina zbog izuzetno velikih zastoja koji su nastali oko modela po kojemu bi se nastavila i dovršila obnova na Banovini.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon