VRHOVNI SUD TRANSFERIRAO OBERSNELOVU PROČELNICU NA ODSLUŽENJE KAZNE ZATVORA

Tekst: R. F.

Foto: www.kvarnerski.com

Kako prenose pojedini mediji, Vera Begić, bivša pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke tijekom vikenda sprovedena je u zatvor gdje bi trebala služiti višegodišnju kaznu zbog izazivanja teške prometne nesreće u alkoholiziranom stanju. Naime, Vrhovni sud RH je Veri Begić povisio kaznu zatvora s dosuđene četiri na pet i pol godina zatvora, te je po toj osnovi automatizmom završila iza rešetaka. Nakon zatvorske dijagnostike koju svi zatvorenici prolaze u zagrebačkom zatvoru Remetinec, Vera Begić bi mogla otići na daljnje odsluženje višegodišnje kazne zatvora u ženski zatvor u Požegi.

Da podsjetimo, Vera Begić je pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala vozilom marke Peugeot i izazvala prometnu nesreću sa smtrnim posljedicama koja se dogodila na Istarskom ipsilonu 15. kolovoza 2018. godine.  U toj nesreći je tada poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga. U vrijeme kad se dogodila nesreća na snazi je bio zakon koji je za ovo kazneno djelo predviđao maksimalnu kaznu od 12 godina, a minimum je tri godine zatvora. Osim toga, Veri Begić to nije bio jedini incident u prometu. U ljeto 2017. godine je u Rijeci izazvala prometnu nesreću također pod utjecajem alkohola te pobjegla s mjesta nesreće.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon