VRHOVNI SUD NAJAVIO OPĆU SJEDNICU ZA 2. RUJNA 2021.

Tekst: B. D.

Foto: HRT

Na službenim internetskim stranicama VSRH objavljena je u ponedjeljak, 23. kolovoza 2021. vijest kako će se Opća sjednica Vrhovnog suda Republike Hrvatske održati  u četvrtak, 2. rujna 2021. godine. Službenu obavijest potpisuje glasnogovornik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, sudac Željko Pajalić. Naime, Opća sjednica VSRH na kojoj sudjeluju svi suci VSRH određena je radi davanje mišljenja o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Podsjetimo, u postupku izbora predsjednika VSRH-a, svoje kandidature su dostavili Radovan Dobronić, Marin Mrčela, Šime Savić, Lana Peto Kujundžić i Daniel Majer. U međuvremenu Mišel Jakšić, predsjednik saborskog odbora za pravosuđe i SDP-ov saborski zastupnik blizak predsjedniku RH, vrši svojevrsni pritisak putem medija kako bi se ubrzala saborska rasprava o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda te usput širi neutemeljene glasine kako je premijer Andrej Plenković suglasan s predsjednikovim kandidatom Dobronićem. Međutim, procedura nalaže da se prije sjednice saborskog odbora za pravosuđe održi Opća sjednica Vrhovnog suda na kojoj VSRH  daje svoje mišljenje o svim kandidatima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon