VOLONTIRANJE U PARKOVIMA PRIRODE I NACIONALNIM PARKOVIMA RH

Tekst: Š. Š.

Foto: NP Kornati

Volontiranje u nacionalnim parkovima i parkovima prirode Republike Hrvatske vrijedan je i kompleksan program s najširom paletom dobrobiti za pojedince i društvo, rad za opće dobro, boravak u prirodi a koji ujedno nudi razvoj radnih navika i učenje. Naime, volonterski programi koji se nude u 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode pokrivaju širok raspon poslova i aktivnosti.

Osim očekivanih i uobičajenih poslova anketara, informatora i zelenih čuvara, neki od ponuđenih programa nude i mogućnost sasvim neobičnih iskustava. Postupak započinje online prijavom, a po zaprimanju prijave procjenjuje se zadovoljava li kandidat osnovne preduvjete predviđene opisom posla volontera a sve dodatne informacije o ovim zanimljivim programima i projektima mogu se pronaći na internetskoj poveznici.

Volontirati je moguće u okviru različitih poslova, što ovisi o sposobnostima, mogućnostima i interesima budućeg volontera, kao i o raspoloživim volonterskim pozicijama u pojedinim javnim ustanovama. Sve volonterke i volonteri u Parkovima Hrvatske potpisuju Ugovor o volontiranju kojim se reguliraju međusobni odnosi, prava i obveze volontera i pojedinog Parka.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon