VOJVOĐANSKI KLUB PODRŽAVA GRAĐANSKE PROTESTE

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.vojvodjanskiklub.rs

Prema objavi sa svojih službenih internetskih stranica, Vojvođanski klub podržava građanske proteste koji se već drugi tjedan održavaju u Novom Sadu. Kako navode, građanske proteste smatraju jedinim preostalim sredstvom pobune protiv autoritarnog režima RS. Protesti omogućavaju da se građani međusobno povežu i oslobode od straha, što je preduvjet za efikasno političko djelovanje. Vojvođanski klub pri tome, ne samo da ne podržava, već izražava najoštriju osudu desničarskih stavova dela političkih stranaka koje službeno podržavaju proteste.

Uprkos tome, podržavamo proteste i vjerujemo da će na kraju upravo građanski protesti natjerati vlast da odstupi, a opoziciju – da borbu za vlast zamjeni borbom za interese građana. Vojvođanski klub zato poziva svoje članove i prijatelje da, kao i prošlog tjedna, dođu na protest i okupe se ispod vojvođanskih zastava.

Vojvođanski klub je nestranačko udruženje civilnog društva koje se zalaže i bori za politički subjektivitet Vojvodine, sa zakonodavnom, sudskom i izvršnom vlašću, vlastitom imovinom i prihodima, za decentraliziranu Vojvodinu s vlastitim regijama i lokalnom samoupravom, za Vojvodinu koja treba osigurati optimalan razvoj i zaštitu od eksploatacije i demokratsku samoupravu njenih građana. Aktualna predsjednica kluba je dr. Branislava Kostić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon