VODITELJICA CPPO ODRŽALA PREDAVANJE NA NPI O PLANIRANJU OBITELJI

Tekst: Panopticum

Foto: NPI

U utorak, 9. travnja 2019. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu održan je formativni susret studenata laika Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se pripremaju za crkvene službe. Susret je započeo molitvom i pozdravom prof. dr. sc. Josipa Šimunovića, ravnatelja Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i voditelja Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za studente laike koji se pripremaju za crkvene službe, koji je ujedno predstavio i voditeljicu susreta, gđu. Kristinu Pavlović prof. iz Centra za prirodno planiranje obitelji u Zagrebu (CPPO), a koja je održala studentima predavanje na temu „Prirodno planiranje obitelji“.

U središtu predavanja je bio govor o najjednostavnijoj i najprihvaćenijoj metodi prirodnog planiranja obitelji – Billingsovoj ovulacijskoj metodi. Ona služi za postizanje i za odgađanje trudnoće. Za razliku od kontracepcije ona ne narušava sklad prirode nego ga uvažava.

U drugom dijelu predavanja gđa Pavlović dotaknula se pograma „Teen STAR“ – koji je međunarodni odgojni program za mlade o ljudskoj spolonosti. On mladima omogućuje da se na osobnoj razini oduševe za pogled na ljudsku spolnost u svjetlu kršćanskih i općeljudskih vrednota i razvijaju se prema istinskoj zrelosti i sposobnosti za ljubav.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon