VLADA UMJESTO POSTPOTRESNE OBNOVE PONUDILA NOVČANE POZAJMICE

Tekst: B. D.

Foto: MPUGDI

Čini se da najnovijom odlukom vlade Republike Hrvatske glede postpotresne situacije u Hrvatskoj i dalje na snazi “plan da plana nema”. Naime, odlukom užeg kabineta vlade RH, objavljenog u srijedu, 29. rujna 2021. godine, odlučeno je da za sve županije pogođene prošlogodišnjim potresima osigurano 360 milijuna kuna u obliku beskamatnih pozajmica za sanaciju posljedica potresa.

Navedenom odlukom Sisačko-moslavačkoj županiji bit će osigurano 180 milijuna kuna za sanaciju posljedica potresa, Gradu Zagrebu 150 milijuna kuna, Krapinsko-zagorskoj županiji osigurano je 10 milijuna a Zagrebačkoj županiji 20 milijuna kuna.

Iako okom promatrača nije moguće provjeriti određene navode, vlada RH tvrdi da je do sada za obnovu u Sisačko-moslavačkoj županiji od posljedica potresa iz državnog proračuna izdvojeno više od 817 milijuna kuna. Osim toga, vlada RH navodi kako je u Sisačko-moslavačkoj županiji dosad obnovljeno više od 500 obiteljskih kuća, uklonjeno preko 350 objekata, obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, te kako je raspisan iskaz interesa za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon