VLADA DONOSI ODLUKU O NABAVI VOJNIH ZRAKOPLOVA NA DAN OSRH

Tekst: N. J./B. D.

Foto: Saab

U uredu predsjednika Republike Hrvatske održat će se u četvrtak, 20. svibnja 2021. godine 14. sjednica Vijeća za obranu koju su sazvali predsjednik RH Zoran Milanović i predsjednik vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Prijedlog za sazivanjem Vijeća za obranu uputio je predsjednik RH Zoran Milanović. Tema sjednice je nabava vojnih zrakoplova.

Podsjetimo, a obzirom na to da je postupak oko nabave vojnih zrakoplova počeo na Vijeću za obranu te da je natječaj gotov već prije pola godine, barem što se tiče struke, Vijeće za obranu će donijeti stajališta i zaključke, dok će konačnu odluku o proizvođaču i tipu zrakoplova donjeti Vlada RH. Nakon sjednice Vijeća za obranu predviđena je objava zaključaka sastanka i priopćenje za medije.

Odluka vlade RH za kupnju vojnih zrakoplova očekuje se u petak, 28. svibnja 2021. godine na Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) te dva dana uoči drugog kruga lokalnih izbora.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon