VJEŽBA EVAKUACIJE VELEPOSLANSTVA SAD U ZAGREBU

Tekst: R. F.

Foto: Vlada RH

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu održati će u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine vježbe evakuacije uz podršku Vlade Republike Hrvatske i Zračnih snaga Sjedinjenih Država sa sjedištem u Zračnoj bazi Aviano u Italiji. Uoći vježbe, u  nedjelju, 17. ožujka, za potrebe vježbe, očekuje se dolazak dva HH-60G Pave Hawk helikoptera i jednog MC-130J Commando II zrakoplova iz zračne baze Royal Air Force Mildenhall. Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu ovim putem  obavještava javnost da će zrakoplovi provoditi probne letove u području Grada Zagreba u nedjelju, 17. i u ponedjeljak, 18. ožujka 2019., dok će se sama vježba održati na nekoliko lokacija u i oko Zagreba u ponedjeljak, 18. ožujka 2019., između 8 i 16 sati.

Naime, veleposlanstva i konzulati Sjedinjenih Država diljem svijeta obavezni su provoditi godišnje vježbe za upravljanje kriznim situacijama, kako bi zaposlenici bili spremni za prirodne nepogode ili ostale krizne situacije. Ove se vježbe obično provode kroz manje vježbe unutar veleposlanstava i konzulata. Međutim, snažni bilateralni odnosi i suradnja između Sjedinjenih Država i Vlade Republike Hrvatske stvaraju jedinstvenu mogućnost provedbe zajedničke, velike simulacijske vježbe za upravljanje kriznim situacijama u Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon