“VJETROPIRASTA” – IZ TISKA IZAŠLA PRVA METEO-SLIKOVNICA ZA DJECU

Tekst: S. Š. Š.

Foto: P. A.

Prvom slikovnicom za djecu započeo je zajednički projekt Zorana Vakule i Nika Titanika. Naime, iz tiska je izašla prva slikovnica pod naslovom “Vjetropirasta” kao prva u nizu iz serije meteo-slikovnica “Vremenaste priče” nastala u suradnji meteorologa – prognostičara i vrsnog karikaturiste i to nakon međunarodne izložbe karikatura na temu meteorologije. Dok jedan piše, drugi crta – primarno za stariju vrtićku skupinu i niže razrede osnovne škole, ali poneku će zanimljivost vjerojatno naći i stariji.

Cilj slikovice, kao i onih budućih, je educirati i približiti široj javnosti mlađe dobi neke često spominjane meteorološke termine kako bi kasnije bolje razumjeli i imali koristi od meteoroloških informacija, posebice u doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Prva u nizu -„Vjetropirasta“, nije samo slikovnica, nego djelomično i bojanka, a sadrži i križaljku, premetaljke i rebuse. Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio, hrvatski studio specijaliziran za izradu karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica. „Vjetropirasta“ se može naručiti putem interneta a uskoro će se naći i na policama knjižara širom Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon