VIZUALNI REDIZAJN DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA 

Tekst: B. D.

Foto: www.dubrovnik-festival.hr

Novi vizualni identitet jubilarnih sedamdesetih Dubrovačkih ljetnih igara koje će se održati od 10. srpnja do 25. kolovoza 2019. godine na gotovo dvadesetak lokacija grada Dubrovnika potpisuju Orsat Franković i Ana Opalić. Umjetnicima je polazišna točka u konceptualizaciji rješenja pitanje javnog prostora kao scenskog, što je bio tematski okvir kako ga je postavilo umjetničko vodstvo Igara, a rješenje vizualnog identiteta i plakata otvara pitanje tih značenja.

Kako navode dizajneri, okretanje logotipa naglavce, pored ispisivanja obljetnice, u konačnici sugerira i odgovor na pitanje treba li ona biti komemorativna svečanost ili prilika za novi početak. Orsat Franković grafički je dizajner s dvadesetpetogodišnjim iskustvom rada na razvoju kreativnih koncepata kombiniranjem oblikovnih metodologija i interdisciplinarnog pristupa radu, dok se Ana Opalić bavi fotografijom, videom i dokumentarnim filmom i osnivačica je web portala Suvremena hrvatska fotografija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon