VIZITA PREDSTAVNIKA GRADA ZAGREBA I DRŽAVE NA OBNOVI ZGRADE HGZ

Tekst: N. Mesarić/Panopticum

Foto: Zvonimir Ferina

Dok građani Zagreba nijemo promatraju status quo u svom gradu po pitanju obnove nakon potresa, Hrvatski glazbeni zavod (HGZ) uspješno obnavlja svoju zgradu u Gundulićevoj ulici u središtu hrvatske metropole. Naime, nakon potresa 2020. godine prve skele u Zagrebu postavljene su upravo na zgradi HGZ-a

Povodom toga, i u želji da detaljno „s lica mjesta“ obavijesti javnost o tome kako napreduje obnova povijesne zgrade, Hrvatski glazbeni zavod, odnosno predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković, organizirala je obilazak gradilišta u srijedu, 21. rujna 2022. godine.

Uz brojne novinare, obilasku su se pridružiti i posebni gosti – ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet u pratnji nedavno imenovane pročelnice Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba, Emine Višnić koji su se složili u zajedničkoj ocjeni da HGZ odlično upravlja postpotresnom bauštelom u Gundulićevoj ulici. Manju fotogaleriju današnje vizite HGZ-a donosimo u prilogu teksta.

Podsjetimo, Hrvatski glazbeni zavod osnovan je kao društvo ljubitelja glazbe, a prvi članovi upisani su u siječnju 1827. a do kraja te godine, u Zagrebu koji je tada imao samo desetak tisuća stanovnika, bilo je upisano čak stotinu i jedanaest članova. Od 1989. godine zgrada je zaštićena kao spomenik kulture, a od 2002. kao kulturno dobro i upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon