VISOKOPROFILNA KONFERENCIJA O MEĐUNARODNOM POSVOJENJU DJECE I PROMICANJU RODITELJSTVA

Tekst: Panopticum

Foto: New Direction

Nedavni slučaj međudržavnog posvojenja, u kojem je osam hrvatskih državljana uhićeno u Zambiji u trenutku preuzimanja djece iz Demokratske Republike Kongo, otvorio je mnoga pitanja: Kako posvojitelji mogu biti sigurni da su djeca koja se daju na posvojenje prošla legalnu proceduru? Da li trenutni regulatorni okvir čini dovoljno da zaštiti djecu? Što institucije europske razine te države članice EU mogu učiniti da podrže roditelje koji žele usvojiti na zakonit način?

Povodom toga u Zagrebu će se u subotu, 11. ožujka 2023. u hotelu Esplanade održati visokoprofilna konferencija o međudržavnom posvojenju i obiteljskoj politici pod nazivom “Cross-Border Adoptions: Protecting Children, Promoting Parenthood”. Konferenciju organizira belgijska zaklada “New Direction” iz Bruxellesa koju je 2009. godine osnovala Margaret Thatcher, a bavi se promicanjem konzervativne misli.

Radni jezici konferencije su hrvatski i engleski, uz osiguran simultani prijevod. Program konferencije kao i popis sudionika dostupan je na internetskoj poveznici zaklade New Direction.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon