VISOKA UČINKOVITOST SESSINIH SUDACA U VRIJEME IZBORA PREDSJEDNIKA SUDA

Tekst: B. D.

Foto: VSRH

U jeku političkih previranja oko čelnika Vrhovnog suda (VSRH), najviši sud Republike Hrvatske se na na svojem službenom twitter profilu u petak, 9. travnja 2021. pohvalio rezultatima svoga rada. Naime, u tišini pandemije korone i manjeg protoka ljudi ali i u vrijeme biranja prve osobe suda, u protekla tri mjeseca 2021. godine na VSRH je riješeno više predmeta nego ih je primljeno. Iz objavljenih podataka mogao bi se steći dojam da su se na sudu odvijale prave radne akcije iz doba ranog proletarijata.

U grafičkom prikazu kojeg je objavio Vrhovni sud RH vidljivo je kako je građanski odjel toga suda riješio 2679 predmeta, što iznosu 123,68 posto u odnosu na primljene predmete, dok je ostalo 11.503 neriješenih. Kazneni odjel VSRH riješio je 454 predmeta što iznosi 123,36 posto u odnosu na primljene predmete dok je u pisarnici suda ostalo 565 neriješenih.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon