VISIBABE U BOTANIČKOM VRTU GRADA ZAGREBA NAJAVLJUJU BRZI DOLAZAK PROLJEĆA

Tekst: Panopticum

Foto: Botanički vrt PMF-a

Iako meteorolozi spominju još poneki val hladnoće, zbog relativno blage ovogodišnje zime Botanički vrt u Zagrebu se već pomalo pretvara u gusto carstvo visibaba koje najavljuju brzi dolazak proljeća i prije njegova kalendarskoga početka.

Vegetacija ukazuje da na našim poljima i perivojima prevladava oko 20 vrsta visibaba. U Hrvatskoj je visibaba (lat. Galanthus) zakonom zaštićena a spada u rod biljaka iz porodice Amaryllidaceae. Visibaba se još zove i dremuljka, bablji klimpač, cinglica, mali zvonček, podremušak, dremovac ili debeloglavka. Visibabe su jedna od proljetnica što najranije cvate a udomaćene su u Europi i Aziji.

Botanički vrt u Zagrebu službeno je zatvoren 28. studenog 2022. radi zimskog mirovanja a otvara se za posjetitelje 3. ožujka 2023. godine. Po potrebi, zbog lošeg vremena ili nekih drugih tehničkih problema, otvaranje može biti prolongirano za mjesec travanj.

Osim toga, za sezonu pred nama zagrebački Botanički vrt ponovo nudi mogućnost jedinstvenog dara za vas i vaše bližnje u zanimljivoj ponudi posvajanja klupe u svom zelenom vrtu putem donacije te na taj način otvara mogućnost  u pomaganju njegove obnove a ujedno i način da obradujete dragu osobu. Sve dodatne informacije možete pronaći na internetskoj stranici Botaničkog vrta u Zagrebu: http://botanickivrt.biol.pmf.hr/service/donacije/

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon