VIŠE OD 500 VATROGASNIH INTERVENCIJA U GRADU ZAGREBU

Tekst: N. Francetic

Foto: HVZ

Prema izvješću Vatrogasnog operativnog centra Hrvatske vatrogasne zajednice, samo je jučer na području Grada Zagreba odrađeno 98 intervencija.  Od nedjelje 22. ožujka u 6.24 sata kada je jak potres pogodio Zagreb do danas, na širem zagrebačkom području su odrađene ukupno 544 hitne intervencije, od kojih se većina odnosi na uklanjanje dijelova oštećenih zgrada, podupiranje zidova, uklanjanje prepreka s prometnica i druge tehničke intervencije. Zagrebački vatrogasci su sudjelovali u 6 izravnih spašavanja osoba i na gašenju 11 požara.

Uklanjanje dijelova zgrada koje prijete padom na cestu je i dalje prioritet, a na velikom broju objekata još treba intervenirati. Na terenu je svih 7 visinskih vozila JVP Zagreb kao i 3 tvrtki Elicom i ZG Holdinga, vozila HEP-a, jedno vozilo Hrvatske vojske kao i vatrogasci s autoljestvama iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina i 2 ekipe iz Karlovca.

Angažman vatrogasaca u ostatku RH zabilježen je u Krapinsko-zagorskoj županiji i na području Splitsko-dalmatinske županije. Vatrogasci Krapinsko-zagorske županije zabilježili su 2 velika požara objekata. Dana 24. ožujka 2020. Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi u Krapinskim Toplicama, a 25. ožujka 2020. o požaru objekta u mjestu Budinščina. Na području Splitsko-dalmatinske županije požari koji su izbili 23. ožujka kod Postira na Braču i Kod Potravlja proglašeni su ugašenima. Požar u blizini Zelova koji je izbio 22 ožujka, a kojim je zahvaćeno 100 ha trave i niskog raslinja, stavljen je pod nadzor vatrogasaca, ali zbog jake bure još nije proglašen ugašenim.

Uz redovne aktivnosti, vatrogasci su u svim županijama aktivni na suzbijanju koronavirusa te pomažu policiji u patrolama u svrhu sprečavanja okupljanja većeg broja ljudi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon