VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA MEĐU NAJAKTRAKTIVNIJIM KULTURNIM ODREDIŠTIMA U HRVATSKOJ

Tekst: A. Radoš

Foto: B. Subota

Virovitičko-podravska županija jedna je od tri najatraktivnija kulturna odredišta u Hrvatskoj. Naime, njezina “Plemićka ruta” u snažnoj konkurenciji ušla je u finale na Danima hrvatskog turizma održanim u Rovinju na kojima su se okupili turistički djelatnici iz čitave Hrvatske.

“Plemićka ruta” spaja najveće atrakcije Slavonije i Podravine a prolazi područjem čitave županije gdje u obnovljenim dvorcima, ljetnikovcima i kurijama nudi suvremeni koncept ladanja uz povijesne priče i legende, spajajući impresivnu baštinu s aktivnim odmorom.

Na toj atraktivnoj kulturnoj ruti nalazi se rodna kuća poznatog pjesnika Petra Preradovića, danas Interpretacijski centar u pitoresknoj Grabrovnici, po mnogima najljepša papučka gorska dolina Park-šuma Jankovac, zatim dvorac Pejačević s Gradskim muzejom, Pustara Višnjica, EPIcentar Sequoia Slatina te Posjetiteljski centar Dravska priča smješten u nekadašnjem ljetnikovcu grofa Draškovića u Noskovcima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon