VIRGIN ATLANTIC PREUZEO SVOJ PRVI AIRBUS 330NEO

Tekst: R. B.

Foto: Virgin Atlantic/Airbus

Virgin Atlantic preuzeo je u francuskom Toulouseu u ponedjeljak, 17. listopada 2022. svoj prvi zrakoplov Airbus A330neo. Prema kompanijskim najavama zrakoplovi Airbus tip 330neo odigrat će ključnu ulogu u transformaciji flote britanske tvrtke. Naime, narudžbom od 13 zrakoplova A330neo Virgin Atlantic će postati prvi operater tog tipa u Velikoj Britaniji s namjerom da proširi flotu na ukupno 16 zrakoplova istog proizvođača.

Obitelj A330 najpopularniji je širokotrupni zrakoplov ikad u smislu kupaca i ruta, dok je fleksibilnost A330neo na tržištu srednjeg do dugog doleta bez premca. A330neo, pokretan motorima Rolls-Royce Trent 7000, donosi dvoznamenkasto niže operativne troškove po sjedalu i ima 25 posto manju potrošnju goriva i emisije ugljika u usporedbi s prethodnim generacijama konkurentskih zrakoplova.

Osim toga, A330neo ima nagrađivanu Airspace kabinu, koja putnicima pruža novu razinu udobnosti, ambijenta i dizajna. To uključuje ponudu više osobnog prostora, veće kabinske pretince za ručnu prtlagu, novi sustav rasvjete i mogućnost ponude najnovijih sustava za zabavu tijekom leta te punu mobilnu i internetsku povezanost. Kao i kod svih Airbusovih zrakoplova, A330neo također ima vrhunski zračni sustav u kabini koji osigurava čisto i sigurno okruženje tijekom leta. Zrakoplov je konfiguriran za smještaj 262 putnika u tri klase uključujući 32 sjedala više klase s posebnim odjelcima za privatnost s dva nova “Retreat” apartmana.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon