VINISTRA DOBILA NOVOG PREDSJEDNIKA IZ POZNATE ISTARSKE VINARSKE OBITELJI

Tekst: A. Radoš

Foto: L. M.

Na održanoj Skupštini Vinistre, u ponedjeljak 18. srpnja 2022. u Poreču, došlo je do smjene generacija. Naime, dosadašnji predsjednik Nikola Benvenuti predstavio je novog nasljednika, mladog i perspektivnog tridesetogodišnjaka iz poznate vinarske obitelji koji s još dvoje braće vodi vinariju u malom selu Bajkini pored Vižinade. Riječ je o Luki Rossi a izabran je na mandat od četiri godine.

Podsjetimo, Luka Rossi prošle je godine bio kandidat za najboljeg hrvatskog poljoprivrednika. Iako radi i u vinogradu i u podrumu, u obiteljskoj vinariji zadužen je za promociju i prodaju pa članovi Vinistre od mladog vinara upravo na području marketinga i promocije očekuju najviše.

Nakon dva iznimno uspješna mandata Nikola Benvenuti odlučio se povući s mjesta čelnog čovjeka najpoznatije istarske udruge, no kao član novog Nadzornog odbor ostaje u njezinom čelništvu.

Na izbornoj Skupštini uz Nikolu Benvenutija i Luku Rossija u novi Nadzorni odbor vinari su odabrali Josipa Barišića, Marka Krstačića, Ivana Damjanića, Laru Zgrablić, Davida Deklića, Ivicu Matoševića i Gianfranca Kozlovića, a direktor Vinistre sljedeće četiri godine ostaje Ivan Marić.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon