VINISTRA 2023.: 25 EURA ZA ULAZNICU I 10 EURA ZA ČAŠU VINA

Tekst: A. R.

Foto: M. G.

U Poreču je u petak, 5. svibnja 2023. otvorena 29. Vinistra, ovog puta u drugačijem izdanju. Više od 80 istarskih vinara promoviraju vina na unificiranim štandovima jer se na trećini dvorane Žatika pripremaju uzroci za najpoznatije svjetsko natjecanje u vinskom svijetu Concours Mondial de Bruxelless, koje će idući tjedan okupiti više od 350 ocjenjivača.

Ova dva velika vinska događanja potvrđuju status Istre kao iznimno atraktivne i cijenjene vinske pokrajine, a najveću zaslugu u tome ima Vinistra, danas visokoprofesionalna udruga vinogradara i vinara Istre. Svega toga ne bi bilo bez vizije i ambicije da se bude najbolji, ali i bez ulaganja, ogromnog truda i kapitala kako financijskog, tako i onog najvrjednijeg ljudskog. RH podupire rad vinara pa je u okviru Nacionalnog programa pomoći sektoru vina, takozvane Vinske omotnice, vinskom sektoru kao potpora različitim projektima, najvećim dijelom onima koji se odnose na vinarije izdvojeno nešto više od 20 milijuna eura.

Na najatraktivnijoj vinskoj manifestaciji u Hrvatskoj, a i šire, koja traje do nedjelje 7. svibnja 2023., posjetitelje očekuje bogat program i iznimna vina među kojima su i ovogodišnji šampioni s Vinistrinog ocjenjivanja održanog u travnju.

Za jednodnevnu ulaznicu potrebno je izdvojiti 25 eura te još deset eura povratne kaucije za čašu. Uz ulaznicu koja se ove godine može kupiti i online, Vinistra daruje vaučer u vrijednosti pet eura koji se može iskoristiti u pop-up vinoteci u Žatiki.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon