VINISTRA 2022.

Tekst: A. Radoš/Panopticum

Foto: N. Jurak

28. Vinistra, tradicionalna smotra vina koja se održava u Poreču od 6. do 8. svibnja 2022. godine, biti će prema najavama organizatora još jedna rekordna smotra u Svijetu malvazija. Naime, do sada su na ocjenjivanje u Poreč stigla 273 uzorka malvazije iz deset zemalja – Hrvatske, Italije, Slovenije, Grčke, Španjolske, Njemačke, SAD-a, Portugala, Srbije i Crne Gore.

Osim proizvođača vina stigle su najave i za 70 ocjenjivača iz 15 zemalja, što predstavlja najveći broj ocjenjivača do sada. Ocjenjivanje najomiljenije istarske sorte tradicionalno se održava u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i alkoholnih pića, na koje je pristiglo još 257 uzoraka vina raznih sorti i 35 uzoraka rakija, s malvazijama ukupno 565 uzoraka.

Mnogi poznavatelji i ljubitelji vina iznimno se vesele najatraktivnijoj istarskoj vinskoj manifestaciji budući je Vinistra simbol Poreča i Istre, a malvazija prepoznatljiv istarski brend.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon