VINARIJA KABOLA DOBILA DVIJE PRESTIŽNE MEĐUNARODNE NAGRADE

Tekst: A. Radoš

Foto: Vinarija Kabola

Prema ocjeni specijaliziranih britanskih publikacija poznata vinarija Kabola u Kanedolu pored Momjana u Istri proglašena je nedavno najboljom tvrtkom za proizvodnju organskog vina, a po mnogima, na najljepšem istarskom imanju nalazi se i vinograd godine. Dvije međunarodne nagrade koje stižu iz Velike Britanije – Luxury Awards u kategoriji Najbolja tvrtka za proizvodnju organskog vina 2022. i Prestige Awards u kategoriji Vinograd godine dodijeljene su temeljem odluka čitatelja online putem te na temelju stručnog ocjenjivačkog suda.

Vlasnici vinarije su članovi obitelj Markežić gdje je vino u obiteljskoj tradiciji prisutno više od 130 godina.  Markežići žive u suglasju s prirodom, a u podrumu su oduvijek bili istarska avangarda. Njihova se vina cijene, preporučuju ih najpoznatiji sommelieri i nude ih prestižni restorani dok je vinarija u Kanedolu nezaobilazno odredište turista.

Podsjetimo, vinarija Kabola prva je u Istri koja se odvažila na ekološku proizvodnju, zbog čega sve njezine vinske etikete još od 2009. godine imaju BIO certifikat, a riječ je i o prvoj vinariji u Hrvatskoj koja je počela s proizvodnjom vina odležanim u amforama. U podrumu obnovljenje kamene stancije, na jedinstvenom imanju između Buja i Momjana, nastaju Malvazija Amfora, Malvazija istarska, Malvazija Unica, Muškat Amfora, Muškat momjanski,Secco, Dolce, pjenušac RE, Teran,Teran Amfora, Merlot, Cabernet sauvignon, Cuvee Supremoi Rose Rosa, a ekološki se proizvodi i iznimno ekstra djevičansko maslinovo ulje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon