VIJEĆE AEM PODNIJELO OPTUŽNI PRIJEDLOG PROTIV VLASNIKA „MV MEDIA CONSULTING“ IZ ZADRA

Tekst: SHZ

Foto:

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA dostavlja hrvatskoj javnosti odgovor Agencije za elektroničke medije (AEM), koji je dostavila SHZ-u u vezi pritužbe Ministarstvu kulture i medija RH na internetski portal Megamedia http://www.mega-media.hr/ .

Zadar, 22. listopada 2020. godine
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Odgovor Agencije za elektroničke medije:

Poštovani,

Ministarstvo kulture i medija proslijedilo nam je Vašu pritužbu te Vas izvještavamo kako slijedi:

Člankom 2. stavkom 1. točkom 2. Zakona o elektroničkim medijima (za koji je Agencija nadležna) propisano je kako su elektroničke publikacije urednički oblikovani programski sadržaji koji se objavljuju dnevno ili periodično putem interneta od strane pružatelja elektroničkih publikacija u svrhu javnog informiranja i obrazovanja.

Oni portali koji udovoljavaju navedenom opisu te uvjetima iz Preporuka o upisu pružatelja elektroničkih publikacija, upisuju se u Upisnik pružatelja elektroničkih publikacija, koji vodi Vijeće za elektroničke medije.

U konkretnom slučaju, publikacija http://www.mega-media.hr/ nije upisana u gore navedeni Upisnik. Stoga smo, sukladno odredbi čl. 80. st. 2. Zakona o elektroničkim medijima, u više navrata tražili od navedenog portala da podnese prijavu za upis, no kako nismo dobili nikakav odgovor, Vijeće za elektroničke medije 24. rujna 2020. donijelo je Odluku o podnošenju optužnog prijedloga protiv vlasnika obrta MV MEDIA CONSULTING iz Zadra.

S poštovanjem,

Agencija za elektroničke medije

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon