VESNA BALENOVIĆ: RAFINERIJU SISAK SU UNIŠTILI LINIĆ, DRAGIČEVIĆ I RAČAN

Tekst: Vesna Balenović

Foto: Poslovni tjednik

Poznata zviždačica Vesna Balenović, koja je godinama upozoravala na malverzacije u INA-i, ovaj se put na svojem Facebook profilu obratila javnosti fokusirajući probleme u naftnoj kompaniji na Slavka Linića, Tomislava Dragičevića i preminulog Ivicu Račana, koje je optužila da su profitirali na pljački INA-e prije nego što su u vladino sedlo sjeli Plenković i Ćorić. Njezinu objavu prenosimo u potpunosti i to kako slijedi:

“Rafineriju Sisak su uništili Slavko Linić, Tomislav Dragičević, Ivica Račan, sve Uprave Ine i Nadzorni odbori u periodu 2003. – 2010. a i oni poslije naravno! Ekipa koja je prodala INA-u 2003. godine Mađarskom Mol-u…

Bila sam na desetinama štrajkova u Sisku, građani su se doslovno davili i umirali od smrada te 2006. godine od sumporovodika i kancerogenog benzena koji su kuljali iz Rafinerije Sisak, jer Mol nije zajedno s Inom 2003. ispoštovao stavku ugovora da se u filtere na dimnjacima Sisačke rafinerije uloži milijardu dolara kao što piše u stavci ugovora! Tako da je ugovor nevažeći!

Najčešća zvona u Sisku u periodu 2003. – 2010. bila su pogrebna zvona, jer su se sahranjivala djeca oboljela od leukemije i plućnih bolesnici! Te 2007. Sisak je proglašen na ekološkom summitu u Kopenhagenu najzagađenijim gradom u Europi!! Ja sam podržavala građane Siska i za par izjava u medijima i alarmu da građani umiru, dvije plaćene sutkinje Natalija Glumičić Šćekić i Zlatica Prišlin na Općinskom kaznenom sudu su me bezdušno kaznile zbog navodne klevete Savkinog zeta Tomislava Dragičevića sa 60 dana “zatvora”. Sudac Tonći Majica iz Siska koji je presudio Ini je u trenu eliminiran sa Prekršajnog suda u Sisku!

Rafinerija je propadala iz dana u dan, ljudi su dobivali otkaze i umirali, a Dragičević i Linić su trlljali ruke jer ona dogovorena cifra od milijarde dolara je očito podijeljena kao provizija među akterima prodaje INE 2003. godine! Tako da Ćorić i Plenković dolaze tek sad na kraju priče o Rafineriji Sisak! Evo Vam slika imate sve na google 100 tekstova o tome kako je propadala naša Rafinerija Sisak i u kojem vremenskom periodu!! Ja sam 20 godina “ubijana ko zlotvor” i svi ste šutjeli i mirno ko mumije propast Rafinerije Sisak i kompetan cjeloviti moj progon gledali! Ja ne razumin ljude..!”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon