VELIKI POŽAR U OSIJEKU POD NADZOROM VATROGASACA

Tekst: Anita Čolak

Foto: HVZ

Požar na prostoru tvrtke za preradu i skladištenje plastike „Drava Internacional“ na u Osijeku za koji je JVP Grada Osijeka zaprimila dojavu 4. listopada u 00:41 sati pod nadzorom je gasitelja. Gašenje požara je u tijeku, a radi se na hlađenju i zatrpavanju požarišta.

Tijekom dana vatrogasci su aktivno radili na gašenju velike količine plastike na otvorenom prostoru prilikom čega su tri vatrogasca ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio teže ozljede. Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova.

„Na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano oko 200 vatrogasaca sa 100 vozila iz 44 vatrogasne postrojbe“, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec te dodao da je požar pod nadzorom gasitelja.

Zbog situacije na terenu, glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Vukovarsko-srijemske županije (JVP Vinkovci i JVP Vukovar) s pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon