VELIK BROJ VATROGASNIH INTERVENCIJA TIJEKOM NEVREMENA U HRVATSKOJ

Tekst: N. Francetić

Foto: HVZ

Područje grada Rijeke, Opatije, Crikvenice i otoka Krka i Cresa zahvatilo je u ptak, 24. srpnja 2020. kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom te je zabilježeno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, ispumpavanja vode, saniranja dijelova krovišta i čišćenja kolnika. Na ovim je intervencijama sudjelovalo ukupno 29 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi Rijeke, Krka i Crikvenice, te DVD-a Kastav i Cresa.

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je ukupno 15 tehničkih vatrogasnih intervencija od čega se najviše odnosilo na ispumpavanje vode iz objekata, a manji dio na čišćenje odvodnih kanala te uklanjanje stabala i granja. Na intervencijama je sudjelovalo ukupno 47 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Samobor i Velika Gorica, te DVD-ova Rakitje, Strmec, Sveta Nedjelja, Dugo Selo i Šenkovec.

U Gradu Zagrebu je zabilježeno preko 100 tehničkih vatrogasnih intervencija, a u ispumpavanjima vode iz mnogobrojnih objekata i podvožnjaka, čišćenjima odvodnih kanala i kolnika te uklanjanju stabla sa prometnica sudjelovao je JVP Zagreb i dobrovoljna vatrogasna društva s područja cijelog grada.

Nažalost, sa sinoćnje intervencije u sanaciji poplavljenog grada Zagreba Davor Kovačić, član DVD-a Kustošija, nije se vratio svojoj obitelji. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru Kovačiću je pozlilo i unatoč brzoj intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije mu bilo pomoći. Kovačić je vatrogasac koji je u svoje 53 godine odradio mnogobrojne intervencije te je dao velik doprinos u sanaciji posljedica potresa u Zagrebu.

I na području Varaždina zabilježeno je 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja  te ispumpavanja vode dok je na području Kutine i Lipovljana zabilježeno ukupno 6 tehničkih intervencija koje su uključivale ispumpavanja vode iz objekata i uklanjanja stabla sa električnih vodova. Na ovim su intervencijama sudjelovali vatrogasci VP Kutina i DVD Lipovljani.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon