PREVELIK BROJ POSJETITELJA UZROK PODIZANJA CIJENA ULAZNICA U NP PLITVICE

Tekst: R. F.

Foto: HPD Pliva

Prema službenom cjeniku od 1. lipnja 2020. godine pa sve do kraja rujna odrasle će osobe jednodnevnu ulaznicu za NP Plitvička jezera plaćati 300 kuna. Zbog sve većeg pritiska broja posjetitelja tijekom ljetnog perioda kao i brige za ekološku budućnost parka uvršenog na popis UNESCO-a, Uprava NP Plitvice se najvjerojatnije odlučila na dizanje cijena ulaznica u park Plitvice, pa je ona viša je nego ikad. Naime, Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10 posto svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku.

Ukoliko ljeti želite eventualno uštedjeti 100 kuna po osobi, možete to ostvariti ako u park dođete nakon 16 sati, stoji u novom službenom cjeniku. Prema novim podacima, dvoje odraslih ljudi s dvoje djece tijekom ljetnog perioda trebaju izdvojiti 840 kuna kako bi proveli dan na Plitvičkim jezerima, što se za hrvatske prilike mnogima čini nevjerojatno skupo. Za sada nema naznaka o podizanju  cijena u drugim nacionalnim parkovima u Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon