VELEPOSLANIK SAD POSJETIO SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Tekst: M. Š.

Foto: UNIZG

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras ugostio je u ponedjeljak 4. veljače 2019. veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nj. E. Williama Roberta Kohorsta.

Na radnom sastanku razgovaralo se o dosadašnjim oblicima akademske suradnje između vodećega hrvatskoga sveučilišta – Sveučilišta u Zagrebu – i partnerskih sveučilišta u SAD-u s kojima zagrebačko sveučilište već desetljećima ima razvijenu bilateralnu suradnju.

Unatrag nekoliko godina razvija se i suradnja unutar europskih programa s Pennsylvania State University, North Carolina State University i Indiana University of Pennsylvania.

Rektor Boras upoznao je američkoga veleposlanika sa studijskim programima koje Sveučilište u Zagrebu nudi, njegovom povijesti, te ga pozvao na obilježavanje 350. obljetnice osnutka koju Sveučilište obilježava ove godine.

Veleposlanik Kohorst pozvao je akademsku zajednicu sveučilišta da se što više uključi u program državnih stipendija Fulbright Program, kao i u Alumni Grants Program koji financira manje projekte, radionice, kongrese i slično u Hrvatskoj.

Sastanku su nazočile djelatnice američkoga veleposlanstva gospođe Laura Djuragic, druga tajnica za kulturu i Vanja Ratkovic, pomoćnica za Fulbright Program u odjelu za kulturu i tisak, te predstavnici Sveučilišta: prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Miloš Judašprorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Lidija Kos Stanišić, pomoćnica rektora za interno komuniciranje i sveučilišne medije, i dr. phil. Branka Roščić, voditeljica središnjega Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon