VELEPOSLANIK RH PRI UN U NY PREDAO VJERODAJNICE GLAVNOM TAJNIKU UN

Tekst: D. S.

Foto: MVEP

Odmah nakon što je napustio mjesto pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava u New Yorku, u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine, novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske pri Ujedinjenim nacijama, Ivan Šimonović predao je vjerodajnice glavnom tajniku UN-a Antóniu Guterresu. U prigodnom razgovoru veleposlanik i glavni tajnik razmijenili su mišljenja o aktualnim temama s dnevnog reda Ujedinjenih nacija.

Da podsjetimo, Ivan Šimonović bio je najviše pozicionirani Hrvat u međunarodnoj diplomaciji. Glavni tajnik Ujedinjenih nacija Ban Ki-moon imenovao ga je  2010. godine kao tadašnjeg hrvatskog ministra pravosuđa, za pomoćnika glavnog tajnika za ljudska prava. Bio je to veliki uzlet u karijeri  hrvatskog diplomata koga je, slučajno ili ne, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader 2008. godine postavio na mjesto ministra pravosuđa RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon