VELEPOSLANIK KOHORST SE OPRAŠTA OD HRVATSKE

Tekst: M. Š.

Foto: Ured predsjednika RH

Prije nekoliko dana u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta primili su ministar vanjskih i europskih poslova, zatim predsjednik Zoran Milanović i predsjednik Vlade, Andrej Plenković. U diplomatskim krugovima zasad nije poznato novo ime koje će SAD delegirati na upražnjeno veleposlaničko mjesto u Zagrebu.

Ministar Grlić Radman je zahvalio veleposlaniku Kohorstu na njegovom doprinosu u jačanju bilateralnih odnosa i partnerstva Hrvatske i SAD-a, posebno istaknuvši veliki napredak u pogledu ukidanja viznog režima za hrvatske državljane i pregovora o sklapanju Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Premijer Plenković je veleposlaniku zahvalio na porukama nade i izraženoj spremnosti za pomoć tijekom prošlotjednog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Obje strane istaknule su da je potrebno nastaviti promicati multilateralizam kao način rješavanja međunarodnih problema te je potrebno ponovno ojačati transatlantsku suradnju.

Veleposlanik Kohorst također se susreo  i s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem koji je veleposlanika odlikovao redom kneza Branimira. Tijekom svog oproštajnog sastanka, veleposlanik Kohorst zahvalio se predsjedniku Milanoviću na iskazanoj podršci i partnerstvu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon