VELEPOSLANIK JASEN MESIĆ U FUNKCIJI HTZ

Tekst: B. D.

Foto: HTZ

Prvi put na Apeninskom poluotoku radionica Sell Croatia Hrvatske turističke zajednice (HTZ) održana je u Rimu, pa su nakon Milana i prošlogodišnjeg sudjelovanja na radionici u Torinu, predstavnici destinacijske kompanije Vir turizam boravili u talijanskoj metropoli u potrazi za novim turističkim partnerima. Prema podacima HTZ-a, Talijani su posljednje dvije godine rastuće turističko tržište za otok Vir, što najbolje ilustriraju ovogodišnje brojke dolazaka i noćenja te činjenica da su u dolascima, nakon dugo vremena, ušli u top 10 virskih emitivnih tržišta. Do kraja listopada 2019. godine Talijani su sa 7,8 posto rasta u dolascima i noćenjima među tržištima s najvećim rastom, pa jedino Slovaci imaju veći rast u dolascima, a Slovaci i Hrvati u noćenjima.

Logističku potporu radionici HTZ-a Sell Croatia u Rimu u hrvatskom predstavljanju i poslovnoj komunikaciji dali su veleposlanik RH u Talijanskoj Republici Jasen Mesić i direktorica Ureda HTZ-a u Milanu Viviana Vukelić. HTZ organizira radionice Sell Croatia kako bi na jednom mjestu okupio sve zainteresirane turističke agente iz pojedine regije, radi izravnog dogovaranja suradnje. Prošle je godine na taj način uspostavljena suradnja s talijanskim agencijama Saxton viaggi e turismo, Viceversa viaggi online, Last minute tour Moncalieri i brojnim drugima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon