VEČINA DRŽAVA EU GLASA POSLJEDNJEG DANA IZBORA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: www.novosti.hr

U večini zemalja Europske unije danas se odvija glasovanje na europskim izborima, osim Latvijaca, Maltežana i Slovaka koji su glasali u subotu 25. svibnja 2019., te Britanaca, Nizozemaca, Iraca i Čeha koji su to obavili ranije ovaj tjedan. Od četvrtka do nedjelje oko 418 milijuna glasača širom 28 zemalja EU-a može sudjelovati na izborima, u jednima od najvećih svjetskih demokratskih izbora na svijetu.

Danas, u nedjelju, 26. svibnja 2019., glasa 21 zemlja EU, među njima i Hrvatska. Europski izbori održavaju se u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji, Poljskoj, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Malti, Belgiji, Luksemburgu, Španjolskoj, Portugalu, Estoniji, Litvi i Mađarskoj. Privremeni rezultati u svim zemljama EU bit će poznati u nedjelju navečer oko 23 sata kada se zatvaraju posljednja birališta u Italiji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon