VATROGASNE INTERVENCIJE ZBOG POTRESA U ZAGREBU

Tekst: N. F.

Foto: HVZ

Zbog potresa koji je rano jutros probudio Zagrepčane, vatrogasci Grada Zagreba su zabilježili 35 intervencija u kojima je sudjelovao 161 vatrogasac. Radilo se o požarima objekata koji su uspješno ugašeni, a vatrogasci i dalje sudjeluju u tehničkim intervencijama koje uključju spašavanje osoba koje su ostale zarobljene u urušenim zgradama i dizalima te na uklanjanju dimnjaka i ostalih predmeta koji ugrožavaju živote građana. U pripravnosti je 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Zagreba, a  glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed da u pripravnosti budu i vatrogasci s područja Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

HVZ apelira na građane da ostanu smireni, slušaju vijesti iz provjerenih izvora i da slijede upute žurnih službi. Broj 193 zovite samo u slučaju neposredne opasnosti za život jer je u tijeku velik broj intervencija te se mole građani da izbjegavaju nepotrebno preopterećenje telefonskih linija.

Dodajmo da u ovome trenutku HVZ ima dovoljno vatrogasnih snaga na terenu, a da su na raspolaganje stavili vatrogasce i svi županijski vatrogasni zapovjednici. Osim toga, važno je da se građani  i dalje pridržavaju svih uputa koje Nacionalni stožer civilne zaštite izdaje u svrhu prevencije širenja koronavirusa, ali i u slučaju nastanka novih potresa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon