VATROGASCI SANIRAJU POSLJEDICE POTRESA U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

Tekst: A. Čolak

Foto: HVZ

Nakon potresa jačine 5.2 po Richteru, koji je u 6.28 sati pogodio okolicu Petrinje, zabilježene su brojne štete na objektima te su odmah na teren upućeni vatrogasci koji rade na uklanjanju dimnjaka i sanaciji oštećenih krovova i zidova.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed da se u pripravnost stave pripadnici JVP Grada Splita te tri državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Splita, Zadra i Šibenika kako bi u slučaju potrebe mogli djelovati na području Siska i Petrinje. Također su u pripravnost stavljeni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

Vatrogasci Siska i Petrinje su od jutros zaprimili stotine poziva građana nakon potresa. Mole se građani na području pogođenim potresom da zovu vatrogasce isključivo u slučaju neposredne opasnosti za život i imovinu. Vatrogasci na terenu saniraju oštećenja prema prioritetima te primjenjuju sva znanja i iskustva stečena za vrijeme sanacije zagrebačkog potresa. Intervencije se odrađuju prema prioritetima, stoga HVZ moli građane za strpljenje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon