VATROGASCI IZ 19 ŽUPANIJA NEPRESTANO NA TERENU UNATOČ NEPREKIDNIM POTRESIMA

Tekst: A. Čolak

Foto: HVZ

Iako tlo na Banovini i dalje podrhtava na području pogođenom potresom neprestano djeluju i vatrogasne snage. U subotu, 9. siječnja 2021. na terenu će biti angažirano 523 vatrogasaca sa 108 vatrogasnih vozila. Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz 19 vatrogasnih zajednica županija. Naime, vatrogasne snage su tijekom 8. siječnja 2021. nastavile sa aktivnim radom na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života. Prema obrađenim podacima 8. siječnja 2021. godine, ukupno je angažirano 567 vatrogasca sa 125 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 549 vatrogasnih intervencija. Od značajnih intervencija vatrogasaca koje su odrađene zajedno sa ostalim službama na terenu je skidanje križa sa sisačke katedrale (JVP Zagreb i JVP Sisak).

Na području Vatrogasne operativne zone Glina su angažirane snage s područja VZŽ Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorska, Šibenko-kninske i IVP Split, Zadar i Šibenik sa ukupno 236 vatrogasaca, 32 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 78 intervencija.
Na području Vatrogasne operativne zone Sisak su angažirane snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske, Požeško-slavonske, Varaždinske, Zagrebačke i Virovitičko-podravske županije sa ukupno 166 vatrogasaca, 35 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 230 intervencije.
Na području Vatrogasne operativne zone Petrinje su angažirane snage s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Ličko-senjske, Dubrovačko-neretvanske, Grada-Zagreba, Osječkobaranjske, Istarske i IVP Dubrovnik sa 165 vatrogasaca, 58 vatrogasnim vozilom, a evidentirane su 241 intervencije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon