VATROGASCI I DALJE SANIRAJU POTRESOM POGOĐENA PODRUČJA

Tekst: A. Čolak

Foto: HVZ

Nastavljen je angažman vatrogasaca na području Sisačko-moslavačke županije, koje je pogodio razoran potres. Na terenu su domaće vatrogasne snage, ali i snage iz 6 drugih vatrogasnih zajednica županija. Prema trenutno obrađenim podacima za 21. siječanj 2021. godine, ukupno je bilo angažirano 116 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila. Ukupno su evidentirane 182 vatrogasne intervencije.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 12 intervencija koje je odradilo 25 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirano je 55 vatrogasaca s 22 vatrogasna vozila izVZŽ Zagrebačke, domaćih dobrovoljnih društava i Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska. Na području Siska zabilježeno je 128 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 42 intervencije. Na području Petrinje nalaze se vatrogasne snage s područja VZ Primorsko-goranske, Virovitičko-podravske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon