VATIKAN POZVAO NA DIJALOG O BLISKOM ISTOKU

Tekst: A. A.

Foto: Haaretz

Fredrik Hansen, otpravnik poslova u Uredu stalnoga promatrača Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih nacija, govoreći na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, koja je završila 22. siječnja 2020. u New Yorku, izjavio je da Sveta Stolica jamči međunarodnoj zajednici svoju potporu u inicijativama usmjerenima na napredak rješenjā postignutih pregovorima te u njezinom zauzimanju za mir.

Povod za njegov istup bio je nedavni govor pape Franje Diplomatskom zboru akreditiranom pri Svetoj Stolici, u kojemu je Papa ponovno izrazio zabrinutost za to područje svijeta, odakle od početka godine i dalje stižu zabrinjavajuće vijesti. Posebno je mislio na povećanje napetosti između Irana i SAD, kao i na krizu u Iraku i Libanonu. Osim toga, Sveta Stolica i dalje posvećuje posebnu pozornost svetom gradu Jeruzalemu, njegovu pozivu grada mira i svetih mjesta u Jeruzalemu, koja su draga Židovima, kršćanima i muslimanima, te važna za kulturnu baštinu cijele ljudske rase.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon