VATIKAN O BOZANIĆEVOM GRIJEHU STRUKTURA

Zbog sumnji u poslovanje Kaptola, na koje je javno upozorio donedavni nuncij D’Errico, Vatikan je pritisnuo hrvatskog kardinala Josipa Bozanića, a pritisak pape Franje je bio na vrhuncu uoči imenovanja Giuseppea Pinta za novog apostolskog nuncija u RH. Otvoreni pritisak iz Vatikana je izazvao veliki potres u hrvatskim Crkvenim krugovima. Sveta Stolica tako se najizravnije umiješala u kaptolski rat za crkvene milijune te izazvala prilične potrese na Kaptolu. Kako prenose mediji, Signatura, odnosno viši sud Svete Stolice, naredilo je kardinalu Josipu Bozaniću

Tekst: D. S.

Foto: www.glas-koncila.hr

Zbog sumnji u poslovanje Kaptola, na koje je javno upozorio donedavni nuncij D’Errico, Vatikan je pritisnuo hrvatskog kardinala Josipa Bozanića, a pritisak pape Franje je bio na vrhuncu uoči imenovanja Giuseppea Pinta za novog apostolskog nuncija. Otvoreni pritisak iz Vatikana je izazvao veliki potres u hrvatskim Crkvenim krugovima.

Sveta Stolica tako se najizravnije umiješala u kaptolski rat za crkvene milijune te izazvala prilične potrese na Kaptolu. Kako prenose mediji, Signatura, odnosno viši sud Svete Stolice, naredilo je kardinalu Josipu Bozaniću da smijeni prebendarskog dekana Miju Gabrića te da preispita poslovanje prebendara.

Mediji također prenose kako je među prebendare uvedena prisilna uprava predvođena biskupom Mijom Gorskim te da se kardinala Bozanića u crkvenim krugovima već neko vrijeme uspoređuje s bivšim ljubljanskim nadbiskupom Francom Rodeom inače kompromitiranim financijskim skandalima u Sloveniji. Također se navodi kako Vatikan procjenjuje da su hrvatski prebendari najvjerojatnije izgubili više desetaka milijuna eura u nekoliko poslovnih financijskih transakcija.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon