VARAŽDINSKO DRIVE IN KINO

Tekst: Ines Hrain Ludošan

Foto: IHL

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Varaždin i Grada Varaždina, ovog vikenda Varaždinci mogu uživati u filmovima pod vedrim nebom. Besplatno drive in kino stiglo je na parkiralište sportske dvorane Arena. U petak je na rasporedu bio film „Nož u leđa“, a u subotu „Jumanji 2“. Interes građana je ogroman, a projekcije besplatne.

VELIK DRUŠTVENI DOGAĐAJ

Bespregledna kolona automobila slijevala se u pravcu Arene pa su se mnogi morali vratiti jer su mjesta bila popunjena. Ljudi su pristizali iz Varaždina i okolnih mjesta i gradova, a unatoč propusnicama bilo je i zagrebačkih registracija.

Ovo je prvi veći društveni događaj u Varaždinu, otkako su na snazi mjere izolacije i građani su jedva dočekali da izađu iz svojih kuća.

Pandemija uzrokovana virusom COVID-19 paralizirala je kreativnu industriju, a posebno kina i kazališta koja obično okupljaju veći broj ljudi.

KAO U VRIJEME ELVISA PRESLEYA

Stoga je za ovaj dio audio-vizualne industrije nastupio trenutak inovativnosti i maštovitosti, a u tom smjeru razmišlja i Pučko otvoreno učilište Varaždin koje upravlja gradskim kinom GAJ.

U petak, 8. svibnja 2020. prikazivao se film Nož u leđa, dok će u subotu, 9. svibnja uslijediti projekcija filma Jumanji 2. Obje projekcije su besplatne.

85 AUTOMOBILA

Na svakoj projekciji predviđeno je sudjelovanje najviše 85 automobila koji će svoja mjesta na parkiralištu Arene Varaždin moći početi zauzimati već od 19 sati.

Pučko otvoreno učilište Varaždin, tj. Kino GAJ izdalo je sukladno naputcima Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i upute za posjetitelje.

ZADRŽAVANJE U AUTOMOBILIMA

Najvažnije upute odnose se na obavezu zadržavanja svih posjetitelja u automobilima zbog pridržavanja epidemioloških mjera te stoga nije organizirana prodaja pića i grickalica, već će ih posjetitelji moći ponijeti sa sobom.

Cijelo događanje organizirano je na način da se građanima omogući sudjelovanje uz pridržavanje mjera socijalne distance i svih ostalih epidemioloških smjernica.

LJETNO KINO U PALAČI SERMAGE

Kino GAJ će nastaviti kreativno promišljati načine približavanja filmskog sadržaja svojoj publici. Vjerujemo da će posjetitelji doživjeti film iz svojih automobila na jedinstven način. Za sada je ovo prvo Drive In kino u Varaždinu i široj okolici, kao i jedna od prvih ovakvih inicijativa u jeku korona krize u Hrvatskoj. U planu je nastaviti sa sličnim aktivnostima, no razrađuju se razni modeli, budući da Kino GAJ obavlja gospodarsku aktivnost te će biti potrebno u jednom trenutku početi naplaćivati ulaznice.

„Tijekom ljetnih mjeseci u planu je ponovno ljetno kino u dvorištu Palače Sermage, a sve u skladu s preporukama Nacionalnog i gradskog stožera civilne zaštite.“, rekla nam je prije projekcije  ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, prof. Lana Velimirović Vukalović.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon